top of page
Zoeken
  • jeroendriessen0

Traag werkende schildklier en toch opbloeien!

Het was een mooie start van deze week, met twee nieuwe cliënten en een fijne mailwisseling met een oud cliënt. Na een tijdje neem ik namelijk altijd contact op met cliënten om te vragen hoe het nu gaat. En of zij het voedingsadvies hebben kunnen oppakken.


Deze cliënt kwam naar mij toe met een aantal klachten, waarvan: een traag werkende schildklier, wat zich uitte in grote vermoeidheid, een gebrek aan energie en kracht. Dit probleem speelde al meerdere jaren waardoor haar stemming ook werd beïnvloed. Daarnaast had zij regelmatig last van een opgeblazen buik en een continue trek in zoet. Darmonderzoek in het ziekenhuis wees niets uit. Toch is mijn cliënt op advies van het ziekenhuis een jaar gestopt met gluten maar dat leverde nog niet het gewenste resultaat. Haar energie scoorde zij daarom een 5.

Ik kreeg de volgende reactie van haar op de vraag: hoe gaat het nu met je?:


“Het gaat goed, ik heb echt veel meer energie. Het heeft wel een tijdje geduurd voordat het echt goed aansloeg, maar dat lijkt me normaal. Als ik nu bijvoorbeeld start met hardlopen put het me minder uit dan dat het een tijd geleden deed.


Ik probeer zoveel mogelijk te koken volgens de principes van mijn ‘type’ en volgens jouw aanwijzingen. Het meeste is goed te doen (ook niet moeilijk) en ook lekker. Kortom: het helpt me erg goed en ik ga er mee door.


Ook vond ik de manier van hoe je de interviews hebt afgenomen heel prettig: je nam er ruimschoots de tijd voor en je uitleg vond ik erg duidelijk. Wat natuurlijk helpt om gemakkelijker over te kunnen schakelen op een nieuwe manier van eten.


Mijn energie is nu een 8 en daar ben ik superblij mee, want met mijn schildklierziekte is dit denk ik wel het maximaal haalbare.


Dankjewel voor je advies!!”Ik ben heel blij en trots op mijn cliënt die ondanks een traag werkende schildklier toch heeft kunnen opbloeien. Heel gaaf! Veranderen van voeding is een proces. En als het resultaat soms even op zich laat wachten dan kun je het bijltje er bij neer gooien of vertrouwen hebben in het gekozen pad en blijven doorzetten. Als je eenmaal voelt dat het beter gaat groeit vaak het vertrouwen en is het makkelijker om jouw nieuwe voedingspatroon vol te houden maar tot die tijd ben je afhankelijk van jouw wilskracht en volgens de TCM is die vaak net aan de lage kant bij een lage energie.


De nier wordt in de TCM namelijk ook wel de basis van ons leven genoemd. In de nier ligt de voorhemelse energie opgeslagen, zie het als de batterij van je lichaam. Vanuit de nier ontstaat het leven en de nier geeft alle organen de energie om te leven. Het orgaan de Nier herbergt de Zhi, deze staat voor wilskracht en wordt aangetast door angst. Is er weinig energie en is er daarnaast angst aanwezig in je leven dan kan je wilskracht aan de lage kant zijn.


Het kan naast het aanpakken van de bron van de angst dan helpen om niet alleen rationele doelen maar ook emotionele doelen te formuleren, zoals we in het voedingsadviestraject doen: wat gaat het je opleveren als je weer meer energie hebt: wat kun je dan wel en met wie als je jouw energieniveau weet te verhogen? Een dergelijk doel kan net het steuntje zijn wat jij nodig hebt om door te gaan en succes te boeken op het pad naar een nieuw voedingspatroon!


Fijne week & Stay Healthy,

Jeroen

p.s. deze review is gedeeld met goedkeuring van mijn cliënt.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page