top of page

HI, IK BEN JEROEN.

Ik ben gediplomeerd voedingscoach volgens de leer van de stofwisselingstypen, de 5 elementenvoeding (TCM) en de orthomoleculaire voedingsleer.

De afgelopen jaren verdiepte ik mij in koken en eten volgens je stofwisselingstype en de 5 elementenvoeding (TCM). Deze voedingsleren leerde mij het belang van de juiste voedingsstoffen, aandacht te besteden aan de thermische werking van voedingsmiddelen en het nuttigen van de juiste verhoudingen macro nutriënten volgens je stofwisselingstype.

Eind 2015 werd ik op harde wijze geconfronteerd met mijn energietekort, ik kreeg een burn-out waarvan ik maar mondjesmaat leek te herstellen. Onderzoek door internist en huisarts leverde niets op en de standaard aanpak van een grote psychologenpraktijk gaf mij een aantal mooie inzichten maar deed relatief weinig voor mijn energieniveau. Ik stapte daarom af van de standaard paden en ging mij verdiepen in de juiste voeding en daarnaast: omgaan met hoog sensitiviteit, de juiste manier van ademen en ging naast voldoende bewegen ook meer letten op de juiste intensiteit waarmee ik sportte. Meer luisteren naar mijn gevoel en mijn lichaam en minder luisteren naar de in mijn hoofd heersende overtuigingen speelde daarin een belangrijke rol.

Analyseren is mijn passie. En ik besloot om mijn jarenlange ervaring als LEAN trainer en consultant in te zetten om mijzelf eens aan een grondige analyse te onderwerpen. Ik kwam er door de TCM achter dat de voeding die ik altijd als gezond had beschouwd mij juist geen goed deed. Ook leerde ik dat ik zowat mijn hele leven niet volgens mijn stofwisseling gegeten heb, wat ervoor zorgde dat ik om de twee uur wel weer iets wilde eten en ik mijn lichaam niet de juiste bouwstoffen gaf. Beide eetgewoonten werkten contraproductief op het natuurlijke evenwicht en de aanwezige TCM disbalansen van mijn lichaam. Met allerlei klachten als gevolg: energiegebrek, voedingsintoleranties, snel spierblessures en veel onrust in mijn hoofd.

 

Stap voor stap paste ik mijn persoonlijke voedingspatroon aan en werkte ik aan het herstellen van het natuurlijk evenwicht in mijn lichaam. Daarbij accepteerde ik de tijd die mijn lichaam nodig had om te herstellen na jaren van verkeerde voeding, te hard werken en stress.

Ondertussen ervaar ik weer heel veel energie, zijn mijn klachten verdwenen en zelfs intoleranties aanzienlijk afgenomen, kan ik dagelijks een gezonde dosis buiten bewegen op toenemende intensiteit en is het vertrouwen in mijn lichaam weer dusdanig toegenomen dat ik 2 jaar geleden zelfs de stap heb gezet naar het ondernemerschap. En daarnaast heb ik er een aantal mooie nieuwe passies bijgekregen: voeding, meditatie en beweging.

De kennis die ik de afgelopen 7 jaar met vallen en opstaan heb toegepast gebruik ik nu om jou in een directere weg naar een natuurlijk evenwicht in je lichaam te coachen. En zo ook jou life changing inzichten te verschaffen, je klachten te verhelpen en je energie en je immuunsysteem een gezonde boost te geven. Voor nu en voor de toekomst.

 

De kennis die ik toepas is niet nieuw. De traditionele Chinese geneeskunde is al meer dan 3000 jaar oud. Ook het ontstaan van de leer van de stofwisselingstypen dateert al uit de jaren 30 van de vorige eeuw. En ondanks de effectiviteit van deze voedingsgeneeskunde en de continue doorontwikkeling is het bestaan er van in Nederland nauwelijks bekend. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze voedingsleren, het effect van de juiste persoonlijke voeding te laten ervaren en zo ieders mentale en fysieke  gezondheid structureel te verbeteren.   

Jeroen 47.jpg
Jeroen 33.jpg
bottom of page