HI, IK BEN JEROEN.

De afgelopen jaren verdiepte ik mij in koken en eten volgens mijn stofwisselingstype, de 5 elementenvoeding (TCM) en de orthomoleculaire voedingsleer . Deze voedingsleren leerde mij wat (micro en macro) voedingstoffen doen met je lichaam. 

Eind 2015 werd ik op harde wijze geconfronteerd met mijn energietekort, ik kreeg een burn-out. Onderzoek door internist en huisarts leverde niets op en de standaard aanpak van een grote psychologenpraktijk gaf mij een aantal mooie inzichten maar deed relatief weinig voor mijn energieniveau. Ik stapte daarom af van de standaard paden en ging mij verdiepen in de juiste voeding volgens mijn stofwisseling en orthomoleculaire voedingsleer (westerse voedingsgeneeskunde) en traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), ook wel de vijf elementenvoeding genoemd. Ook nam ik beweging en bewegingstechniek onder de loep, leerde ik meer over hoog sensitiviteit en ging meer luisteren naar mijn gevoel en mijn lichaam. 

Analyseren is mijn passie. En ik besloot om mijn jarenlange ervaring als LEAN consultant in te zetten om mijzelf eens aan een grondige analyse te onderwerpen. Door meer met mijn voeding en lichaam bezig te zijn kwam ik er achter dat ik een intolerantie heb voor gluten. Maar ik ondervond ook wat geraffineerde suiker en dierlijke melkproducten met mij doen, wat het voor je energie kan doen om direct-uit-de-koelkast-eten te vermijden en ik leerde dat appel, broccoli en zoete punt paprika's voor mij (op dat moment) blijkbaar niet goed werkten. Stap voor stap paste ik mijn voedingspatroon aan en ik accepteerde de tijd die mijn lichaam nodig had om te herstellen na jaren van verkeerde voeding, te hard werken en stress.

Ondertussen kan ik weer opstaan met lekker veel energie, zijn mijn klachten grotendeels verdwenen, kan ik dagelijks een gezonde dosis buiten bewegen en is het vertrouwen in mijn lichaam weer dusdanig toegenomen dat ik zelfs de stap heb gezet naar ondernemerschap. En daarnaast heb ik er een aantal mooie nieuwe passies bijgekregen: voeding, meditatie en beweging

Met mijn kennis over voeding hoop ik ook jou life changing inzichten te verschaffen en zo je energie en je imuunsysteem een gezonde boost te geven. Voor nu en voor de toekomst!

Jeroen 47.jpg
Jeroen 33.jpg