top of page
Jeroen 27.jpg

 MAAR IK EET TOCH   GEZOND? 

Misschien heb je zelf al een aantal dingen uit je voedingspatroon geschrapt waarvan je voelt dat ze jou klachten opleveren zoals gluten. Of heb je vlees of zuivel geschrapt uit je eetpatroon. Ben je intermittent fasting gaan proberen of heb je een tijdje het keto dieet gevolgd. Maar toch verdwijnen niet al jouw klachten, worden sommige zelfs erger en heb je het idee dat er nog veel meer uit te halen valt.

Veel van de producten die wij in het Westen als 'gezond' zien, kunnen voor jou persoonlijk heel veel klachten opleveren. Zoals fruit. Bij fruit denken we aan vitaminen maar niet zo snel aan dat ze kou veroorzaken in je lichaam en je last kunt krijgen van een slecht functionerende milt. In het Westen kijken we vooral naar voeding op het niveau van macro en micro nutriënten en voedzaamheid.

Maar voeding heeft ook een thermische en energetische werking. De manier waarop jij voeding verteert en opneemt kan heel anders zijn dan je partner of kinderen. De juiste voeding, maar zeker de juiste bereiding en verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten kan een enorm verschil maken in hoe jij je voelt en het verminderen van jouw klachten. Daar waar anderen geen problemen hebben met smoothies en yoghurt met muesli, kun jij er huidaandoeningen van krijgen. Waar anderen aankomen van roomboter, bacon en ei kun jij er vanaf afvallen.

Het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam is enorm groot. Zeker wanneer je gaat eten volgens je stofwisseling. Bijna al mijn klanten voelen een soort van thuiskomen als ze gaan eten volgens hun stofwisselingtype. Omdat het precies die voeding is die het beste bij jou past, waar je het goed op doet en je lekkerder in je vel voelt. En dat gun ik jou.

VOEDINGSADVIES

In mijn voedingsadvies kijk ik in de basis naar jouw stofwisselingstype. Welk type ben je? Vervolgens kijk ik vanuit de traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heel specifiek naar jouw klachten en stem ik jouw advies hierop verder af. Een voedingsadvies bestaat altijd uit 2 sessies waar ca. 2 weken tussen zit. Je ontvangt naast de 2 sessies een uitgebreid adviesrapport inclusief maatwerkrecepten.

STAP 1.

Voorbereiding

Online vragenlijsten per email om jouw huidige voedingspatroon, stofwisselingstype, leefstijl en situatie in kaart te brengen + eerste analyse door mij. 

STAP 2.
sessie 1

1e online sessie via Teams / in de praktijk van 1 uur waarin we in gaan op jouw input en ik verdiepende vragen stel om jouw situatie helder te krijgen

 

+ 

je krijgt een huiswerkopdracht om mee aan de slag te gaan.

STAP 3.
sessie 2

2e online sessie van 1 uur waarin we jouw huiswerkopdracht bespreken en jouw stofwisselingstype vaststellen. Daarnaast nemen we de hoofdlijnen van het voedingsadvies & de theorie/achtergrond van mijn advies samen door en zal ik jouw belangrijkste vragen om zelf goed te starten beantwoorden.

+ 

Indien er gekozen is voor een advies i.c.m. de EMB test (bloedonderzoek) dan wordt deze

vandaag afgenomen

STAP 4.

Follow-up

Ik mail jouw het adviesrapport met enkele relevante recepten en tips om direct goed van start te gaan met het advies. Tevens kun je via e-mail bij mij terecht voor enkele vragen.

+

Indien de EMB test is afgenomen worden de resultaten en het plan van aanpak besproken in een extra sessie van 45 minuten.

Anoniem

"Wat een hoop waardevolle informatie heb ik mogen ontvangen uit het advies traject in combinatie met de EMB bloedtest. Echt enorm interessant maar ook praktisch om het ook echt te gaan integreren.

 

De gesprekken met Jeroen waren daarnaast ook ontzettend fijn en waardevol. Het heeft me echt richting gegeven, een andere kijk op voeding, een doelgericht plan en nog meer inzicht over mezelf.

 

Mijn energie is behoorlijk toegenomen en als ik mij aan het advies houd dan merk ik direct verschil in zowat alles. Zowel fysiek als mentaal. Dus wat je adviseert klopt! Dankjewel Jeroen voor deze waardevolle gesprekken en informatie"

Jeroen 26.jpg

325 EURO

vrijgesteld van BTW

 VEEL GESTELDE VRAGEN. 

 

1. Hoe weet ik welk stofwisselingstype ik ben?

Jouw stofwisselingstype bepalen doe je niet zomaar even met een testje online. Er zijn wel 6 types te onderscheiden met elk weer hun eigen nuances. Ik ben in Nederland een van de weinige die mij gespecialiseerd heeft in eten volgens je stofwisseling en maak gebruik van uitgebreide vragenlijsten uit Amerika, testen en de biosensor. 

 

2. Ik heb al veel geprobeerd en ben niet bekend met eten volgens je stofwisseling. Wie zegt me dat dit wel gaat werken?

De schijf van vijf kent iedereen en orthomoleculair is inmiddels ook bij veel mensen bekend. En toch hebben veel mensen klachten en lijken zelfs bepaalde ziektes/aandoeningen groter dan 10 of 20 jaar geleden. Eten volgens je stofwisseling zal de komende jaren steeds bekender worden, omdat steeds meer mensen zich bewuster worden van hun voeding en leefstijl en op zoek gaan naar andere bronnen, onderzoeken en methodes. En ik geloof dat alles samenkomt in het eten volgens je stofwisseling. Het is de basis in mijn ogen. 

3. Hoe weet ik welke optie voor mij het meest geschikt is? Een voedingsadvies of coaching?

Als je preventief aan je gezondheid wilt werken, enkele lichte klachten hebt of graag wilt weten welk type je bent, dan raad ik een voedingsadvies aan. Loop je al jaren rond met meerdere serieuze klachten, heb je al van alles geprobeerd maar met weinig succes en beheersen jouw klachten je leven in grote mate dan is het kiezen voor coaching de juiste keuze.

4. Wat kost een vervolgconsult?

De kosten van een vervolgconsult zijn 175 euro. Dit is 1 sessie van 1,5 uur.  Achteraf ontvang je nog een beknopt adviesrapport. Een vervolgconsult is interessant als je al met mijn advies aan de slag bent gegaan maar na een tijdje nog wilt verdiepen in de materie en een aantal dingen verder wilt finetunen in jouw voedingspatroon.

5. Kan ik in termijnen betalen?

Dit is zeker mogelijk. Mijn advies bestaande uit 2 sessies kun je in 1 of 2x betalen. Mijn coaching bestaande uit 6 sessies kun je in 1 of 6x betalen.
 

6. Wat is de meerwaarde van een EMB test bij mijn voedingsadvies?

. De EMB bloedtest kan extra inzichten geven om jouw energie een extra duwtje in de rug te geven naast de nodige aanpassingen in je voedingspatroon. Het geeft een completer beeld zeker op het gebied van intoleranties en tekorten, maar ook over de aanwezigheid van toxische stoffen, tekorten en infecties in je lichaam.

7. Wat kost een EMB test?

De kosten voor een EMB test zijn 195 euro. Je ontvangt hiervoor het EMB test rapport en een plan van aanpak met uitgebreide toelichting op je scores. Samen bespreken we de resultaten in een sessie van 45 minuten. Je kunt een EMB test extra afnemen bij een voedingsadvies. In mijn coaching zit de test inbegrepen.

8. Zijn de sessies online of ook offline?

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Arnhem maar veel cliënten spreek ik ook alleen online.

bottom of page