top of page
Zoeken
  • jeroendriessen0

Krijgt jouw fabriek voldoende energie?

Het haalde de afgelopen maanden regelmatig het nieuws: fabrieken worden stilgelegd door hoge energieprijzen. Het maakt ons weer even duidelijk hoe afhankelijk onze economie eigenlijk is van energie.

Je kunt nog zo’n hightech and state of the art fabriek hebben staan, maar als er geen energie is (los van de reden hiervoor) om de fabriek te laten draaien dan is er geen output. En geen output betekent geen producten, geen verkoop, geen resultaten.

Een simpel bruggetje is dan te maken naar mensen; ons eigen lichaam met onze kennis en ervaring (de fabriek en de machines) en het werk wat we doen (de output). Opleiding en training is tegenwoordig erg belangrijk, we grijpen dan ook graag de mogelijkheid aan om onze vaardigheden te verbeteren zodat wij ons werk steeds beter kunnen doen met als gewenst resultaat: hogere performance, betere kwaliteit, hogere klanttevredenheid, creatievere oplossingen, meer omzet!


De middelen zijn wat dat betreft vaak in plaats om optimale prestaties te leveren. Maar om ons lichaam output te laten produceren is er energie nodig. Alleen geen gas of elektra, maar chemische energie: ATP. ATP is essentieel voor het uitvoeren van alle levensondersteunende activiteiten in ons lichaam: spijsvertering, ademhaling, spierherstel, groei, hormoonproductie. Maar ook activiteiten die we aan de oppervlakte zien: bewegen, praten, denken en werken! Zonder deze ATP productie is onze fabriek onvoldoende in staat om de nodige output te leveren, hoe graag je dat ook zou willen en hoeveel kennis je ook ter beschikking hebt. Weg prestaties!

Bij onvoldoende ATP productie loop je het risico dat ook jouw fabriek op den duur stilgelegd moet worden. Zeker als je een tijdje door blijft werken op wilskracht terwijl je energieproductie laag is, dit gaat dan namelijk ten koste van je bijnieren.

Wat kun je doen om jouw ATP productie en daarmee jouw energieaanvoer te verzekeren en optimaliseren? Het belangrijkste? Voeding volgens je stofwisseling. Voeding is voor 70% verantwoordelijk voor jouw energieproductie (laat die maar eens even bezinken ;) ). Als jij eet wat jouw lichaam nodig heeft kun jij ervoor zorgen dat jij optimaal en duurzame energie produceert zodat jij jouw fabriek optimaal kan laten draaien. Welke voeding en welke verhoudingen macronutriënten daarvoor nodig zijn is afhankelijk van jouw stofwisselingstype. Iedereen is namelijk net zo uniek van buiten als van binnen, dus wat voor jouw fabriek werkt hoeft niet voor een andere fabriek te werken.

Zou je graag meer willen weten over stofwisselingtypen en wat eten volgens je stofwisselingstype voor jou kan betekenen? Op maandag 9 januari en woensdag 11 januari geef ik wederom een GRATIS masterclass: Lekker in je vel met voeding! Zet hem vast in je agenda! Aanmelden kan via een persoonlijk bericht.

Daarnaast kun je achteraf een vrijwillige bijdrage doen voor een goed doel hier in Zuid Afrika, daarover later meer! Heerlijk toch om op zo'n manier het nieuwe jaar te beginnen! Voor nu: Fijne dag & Stay Healthy!

Jeroen


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page