top of page
Zoeken
  • jeroendriessen0

“Ben je nou alweer aan het eten?”.

Bijgewerkt op: 1 feb. 2021

Ik heb jaren lang geleefd van snack naar snack moment. Collega’s zeiden regelmatig tegen mij: “Ben je nou alweer aan het eten?”. Het ontbijt van 8 uur gaf mij om 10 uur al geen energie meer. Met als resultaat een fruit- of mueslireepmomentje. Maar dat gaf mij stiekem alleen maar meer honger. 7 of 8 eetmomenten per dag was voor mij heel normaal. Dat heb ik nu, zonder dat het mij stoort, teruggebracht naar 3 a 4.


“Maar snoep jij dan nooit meer?”. Een vraag die ik de afgelopen weken regelmatig van vrienden en familie kreeg. Sinds een jaar heb ik drastische wijzigingen doorgevoerd in mijn voedingspatroon. Ik ben veel vaker warm gaan eten, heb brood en zuivel vaarwel gezegd, laat de geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk links liggen, geef de voorkeur aan biologische en pure producten en houd mij als het kan aan een specifieke verhouding koolhydraten/ eiwitten/vetten (passend bij mijn stofwisselingstype) per maaltijd. Het belangrijkste resultaat: minder fysieke klachten, meer energie, strakke buik, een beter humeur en een helder hoofd.


“Maar eet je dan nooit meer iets lekkers?” Mijn antwoord op deze vraag is: dat mijn behoefte aan zoetigheid gewoon heel sterk is afgenomen. Natuurlijk eet ik nog wel eens een frietje, wat chocolade of chips. Maar als mijn spijsvertering goed werkt en ik uit mijn maaltijden dus voldoende energie haal, heb ik gewoon geen behoefte aan zoetigheid of tussendoortjes.
Nieuwe trui


Ik ben altijd een brood eter geweest (soms wel 12 sneeën per dag). Ik heb verschillende uitstapjes gemaakt op voedingsgebied. Maar sinds ik besloot om volledig af te zien van brood (met als steuntje in de rug een geconstateerde glutenintolerantie) en meer warm te gaan eten, in de voor mij passende verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten heb ik geen serieuze neiging meer gehad om naar mijn oude voedingspatroon terug te keren. Het is als het kopen van een nieuwe trui. Als je eenmaal die trui gevonden hebt die je zit als gegoten, niet te strak of te wijd, te warm of te koud, te kort of veel te lang, of te ruw of te zacht… Dan laat je al die andere truien in je kast gewoon links liggen. Hoe hard anderen ook beweren dat die andere truien jou ook leuk staan of passen.


Mijn op maat gemaakte trui is er eentje van de 5 elementenvoeding en uitgesneden op mijn stofwisselingstype. En het is een trui die ik mijn leven lang kan dragen. Mijn trui is alleen perfect voor mij, maar, en dat vind ik het mooie van de 5 elementenvoeding, er is voor iedereen een perfecte trui te vinden.


Ben je benieuwd naar de voor jouw perfect passende trui en wat een ander voedingspatroon voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me voor een voedingsadvies.1.106 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page